Німеччина більше не може постачати зброю Україні із власних запасів

Німеччина більше не може постачати зброю Україні із власних запасів

Троє депутатів німецького парламенту закликали збільшити постачання зброї Україні, зокрема за рахунок запасів бундесверу.

У Міністерстві оборони ФРН заявили, що не можуть цього вдіяти.

З ініціативою про нарощування поставок виступили Крістіана Клінка (Соціал-демократична партія), Сари Нанні та Олександра Мюллера (обидві – від Вільної демократичної партії), повідомив Spiegel. Політики переконані, що треба «підтримати боротьбу Києва за виживання», а можливості німецької армії «можуть і повинні» відійти на другий план.

Однак у Міноборони вважають, що бундесвер не може бути ще більш ослаблений. “Що стосується постачання від бундесверу, ми підійшли до допустимої межі”, – пояснив Spiegel представник міністра оборони Крістін Ламбрехт.

Наприкінці червня було оприлюднено повний список озброєння, яке Німеччина надала українській армії, 22 червня. До переліку, зокрема, увійшли сім самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, 40 розвідувальних дронів, 13 бронетранспортерів М113, 30 зенітних самохідних установок Gepard та три реактивні системи залпового вогню MARS з боєзапасом. Канцлер Німеччини Олаф Шольц говорив, що влада ФРН відправляє в Україну найновішу зброю. За його словами, деякі з цих систем «настільки нові», що їх поки що немає в армії Німеччини.

Поділитись