Британський військовий літак наблизився до Криму під час роботи ППО в Євпаторії

Британський військовий літак наблизився до Криму під час роботи ППО в Євпаторії

Літак ВПС Великої Британії наблизився до Криму під час активації ППО над Євпаторією.

Спрацювання систем протиповітряної оборони в Криму збіглося зі спробою британського військового літака наблизитись до Кримського півострова. Як виявилося, під час чергової роботи засобів протиповітряної оборони Криму, а знищена ціль поки що залишається невідомою, британський літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135W Rivet Joint наблизився до кордонів повітряного простору Кримського півострова на відстань лише 75 кілометрів.

Як стало відомо з даних сервісу Flightradar 24, британський військовий розвідувальний літак Boeing RC-135W Rivet Joint знаходився на відстані близько 75 кілометрів від кордонів повітряного простору Криму. Подібна відстань зовсім не є критичною, проте, куди більш примітним є той факт, що в цей час відбулося спрацювання засобів протиповітряної оборони – британський військовий борт цілком міг здійснювати стеження за активністю російських радарів та засобів наведення.

Відомо про те, що розвідка британського військового літака тривала трохи більше 2 годин, при цьому порушень кордонів повітряного простору Росії зафіксовано не було.

Поділитись