Ізраїльські винищувачі нанесли удари по Сирії, що залишилася без ППО

Ізраїльські винищувачі нанесли удари по Сирії, що залишилася без ППО

Ізраїльські винищувачі обрушили сильні удари по Сирії, що залишилася без прикриття С-300.

Після вивезення із Сирії ЗРК С-300 Ізраїль провів одну з наймасштабніших повітряних атак за останні роки.

Після того, як стало відомо про вивезення з Сирії дивізіону ЗРК С-300, який прикривав західну, центральну та північну частину арабської республіки від ракетних ударів та нальотів ВПС Ізраїлю, авіація ЦАХАЛ обрушила одну з найсильніших атак на Сирію за останні роки. Спочатку удари припали на Міжнародний аеропорт Алеппо, а після цього атаку зазнав і Міжнародний аеропорт Дамаска. За даними джерел, удари завдавалися як із повітряного простору Сирії, так і з повітряного простору Ізраїлю.

Сирійські джерела розповсюджують відповідний відеозапис, стверджуючи, що на ньому відбиті множинні удари ізраїльських ВПС по аеропорту в Алеппо. На відеокадрах можна побачити найсильніші розриви, що, за деякими даними, викликане точним попаданням ізраїльських ракет до боєприпасів і ракет, доставлених на територію арабської республіки з Ірану.

Примітним є той факт, що ударів по Міжнародному аеропорту Алеппо було завдано за кілька хвилин до посадки іранського військового вантажного літака, після чого останній екстрено був перенаправлений до Міжнародного аеропорту Дамаска, який вже під час підльоту іранського літака зазнав не менш запеклих ударів.

За даними сирійських джерел, кошти ППО Сирії змогли перехопити не менше 4 ізраїльських ракет, проте поки що немає жодних фактів, що підтверджують ці відомості.

Поділитись