Ізраїльська бронетехніка таємно прибула в Україну

Ізраїльська бронетехніка таємно прибула в Україну

На озброєнні ЗСУ зненацька з’явилися бронеавтомобілі SandCat.

Ізраїльська бронетехніка офіційно не постачалася в Україну, проте, за даними українських військових, ці бронеавтомобілі змогли успішно себе зарекомендувати, що свідчить про те, що ЗСУ почали їх застосовувати у боях. Водночас постачання ізраїльського озброєння на Україну свідчать про те, що Єрусалим не лише не зберіг нейтральність своєї позиції, а й таємно підтримує Україну постачанням озброєння.

На представленій фотографії можна побачити ізраїльський бронеавтомобіль SandCat. До 2022 року на озброєнні української армії значилося лише два бронеавтомобілі цього типу, проте стверджується, що йдеться про інший транспортний засіб, про що, в тому числі, свідчить інша комплектація, фарбування та інші параметри. Скільки всього на озброєнні ЗСУ з’явилося подібних бронеавтомобілів – невідомо, проте на сьогоднішній день відомо про те, що Ізраїль справді здійснював постачання в Україну якихось військових вантажів, що не виключає й постачання бронетехніки.

Подібні дії з боку Ізраїлю можуть бути розцінені як недружні стосовно Росії, проте на даний момент в Ізраїлі не коментували інформацію про постачання своєї бронетехніки, що, втім, не виключає того, що на Україну могло бути перекинуте й інше озброєння ізраїльського виробництва.

Поділитись