В Україні точно не знають, де виявиться зброя зі США, заявили в Пентагоні

В Україні точно не знають, де виявиться зброя зі США, заявили в Пентагоні

Українські чиновники не можуть точно знати, де виявиться передане США обладнання, вони ведуть його облік на паперових носіях, заявив в.о. генерального інспектора Пентагону Шон О’Доннелл.


На думку чиновника, яке він висловив в інтерв’ю агентству Блумберг, систему відстеження озброєння слід перевірити у рамках аудиту, оскільки українські чиновники ведуть облік американського обладнання через “квитанції”. “Це всі паперові документи”, – додав він. Як зазначає О’Доннелл, посадовці в Україні, ймовірно, не знають точно, де обладнання, що прибуло в країну, врешті-решт виявиться. Чиновник зазначив, що недостатньо ефективне ведення звітності мало негативний вплив на розслідування Пентагону в Іраку та Афганістані.

Однак він додав, що чиновники НАТО, схоже, упевнені в тому, що під час передачі зброї дотримується достатній рівень безпеки. “Наскільки ми можемо зараз судити, все, що має вистрілювати та вибухати, (все) це використовується ними (українцями) повною мірою”, – уточнив в.о. генерального інспектора.

Згідно з О’Доннеллом, окрім перевірки ефективності системи обліку Пентагону, його офіс планує вивчити угоди США та членів НАТО про обмін розвідданими, ефективність навчання українських військ та можливість перенаправлення бойового спорядження на чорний ринок.

Він також зазначив, що з представниками США було укладено щонайменше 7,8 тисяч оборонних замовлень, пов’язаних з Україною, їх загальна сума становить приблизно 2,2 мільярда доларів.

Поділитись