Ізраїль вдруге поспіль завдав ударів по Тартусу в Сирії

Ізраїль вдруге поспіль завдав ударів по Тартусу в Сирії

Ізраїль слідом за США завдав ударів по Сирії.

Після того, як США обрушили півтора десятки ударів на іранську військову базу, фактично, стерши її, що видно за супутниковими знімками, до ударів територією Сирії підключився й Ізраїль, який випустив не менше 8 ракет по іранських об’єктах та складах із озброєнням та боєприпасами. Удар вдруге припав на сирійську провінцію Тартус попри те, що її території розташовується військово-морська база ВМФ Росії, а раніше було розгорнуто і російський військовий контингент.

Удари територією Сирії були нанесені ізраїльською бойовою авіацією. Всупереч заявам сирійських військових про те, що більшість ракет було збито, відомо про щонайменше 6 ракет, які вразили свої цілі на території арабської республіки. Серед цілей виявилися склади з іранськими ракетами, про що свідчать відповідна детонація ракет на одному з військових складів у провінції Тартус.

Атака мала вкрай несподіваний характер, оскільки найчастіше ізраїльська бойова авіація діє у нічний час, щоб уникнути свого виявлення та мінімізувати шанси на відбиття атаки з боку сирійських засобів ППО.

Фахівці вважають, що удари Ізраїлю завдавалися за домовленостями зі США, при цьому очікується нова серйозна ескалація, оскільки раніше американський президент Джо Байден підписав наказ про «ліквідацію іранської загрози» на території Сирії.

Поділитись