Сили ППО Росії не в змозі впоратися з HIMARS

Сили ППО Росії не в змозі впоратися з HIMARS

Протиповітряна система, яку сьогодні використовує російська армія в Україні, створювалася за радянських часів, тому не здатна збивати сучасні засоби.

До них належать американська артилерійська система HIMARS. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський, пише УНІАН.

— Антивірус бачить лише ті віруси, проти яких він створювався. Існують інші віруси. В даному випадку HIMARS є тим самим вірусом, який не бачить антивірусна система російської ППО. І вона не бачить можливості з ними боротися, тому що це системи залпового вогню і вони завдають масованих точкових ударів, а система ППО була заточена проти літальних апаратів і знищення цілей на великій висоті. Тому говорити про те, що ППО Росії ефективне проти сучасних засобів поразки, які перебувають на озброєнні в української армії, не доводиться. Вона їх просто не може утримати, – пояснив експерт.

Грабський припускає, що допомогти боротися з HIMARS може хіба що ізраїльська система «Залізний купол».

— Треба розуміти, що росіяни просто не мають можливості відбити атаки сучасних засобів озброєння, якщо ми говоримо про HIMARS. А якщо ми говоримо про високоточні активно-реактивні снаряди, то жодна ракета не може перехопити снаряд, який запущений з відстані 60 км, — додав він.

Поділитись