Росіяни масово заполонили Анталію, –  The New York Times

Росіяни масово заполонили Анталію, – The New York Times

Десятки тисяч росіян та українців оселилися в Анталії, на південному узбережжі Туреччини, сподіваючись уникнути наслідків війни та розпочати нове життя, пише The New York Times.

Газета зазначає, що місцеві жителі наразі почуваються некомфортно. До Анталії переїхало так багато росіян, що місцеві сім’ї «змушені були залишити свої будинки», наголошує NYT. Коворкінги, перукарні та інший бізнес почав використовувати вивіски російською для реклами своїх послуг.

В одному з місцевих парків, який відвідав кореспондент NYT, російськомовних людей виявилося більше, ніж турків: вони гойдали дітей на гойдалках, проводили відеоконференції з лав у парку і купували багато морозива.

«Ніби одного ранку ми прокинулися і більше не чуємо турецьких слів. Це все російське. Турки почуваються чужими у своїй країні», – розповів газеті 23-річний продавець морозива Каан Девран Озтюрк.

Раніше російські туристи почали скаржитися на відмови у наданні первинної турецької Посвідки на постійне проживання щодо оренди житла.

Повідомлялося, що турецька міграційна служба посилила вимоги до заявників – наприклад, від людей вимагали завірений роботодавцем документ із зазначенням щомісячного заробітку та з апостилем (хоча апостиль не ставиться на документи, не пов’язані з держорганами).

Петиція з вимогою заборонити здачу житла іноземцям в Анталії зібрала близько 15 тисяч підписів. Її автори поскаржилися, що через наплив іноземців ціни на житло серйозно зросли та зробили його недоступним для місцевих мешканців.

Поділитись