Ердоган заявив, що запропонував Путіну провести зустріч із Асадом

Ердоган заявив, що запропонував Путіну провести зустріч із Асадом

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що запропонував російському лідеру путіну провести зустріч лідерів Туреччини, Росії та Сирії, але їй має передувати зустріч глав розвідслужб, Міноборони та МЗС.

Ердоган раніше не виключав зустріч із сирійським лідером Башаром Асадом, заявивши, що “у політиці не буває образ”. Спецпредставник президента Близького Сходу та країн Африки, заступник глави МЗС РФ раніше сказав, що Москва не нав’язує посередництво Анкарі та Дамаську, але якщо РФ попросять, вона готова провести зустріч президентів Ердогана та Асада.

“Тут багато тем, які можуть не стояти на порядку денному в даний момент, але можуть бути винесені на порядок денний пізніше у зв’язку з розвитком подій. Але якщо ви звернете увагу, я пояснив ще одну річ, і це те, що ми хочемо зробити крок як тристоронній союз Сирія — Туреччина — Росія, для цього спочатку повинні зустрітися наші розвідувальні служби, потім міністри оборони та міністри закордонних справ, після їх зустрічей давайте зберемося разом як лідери, я запропонував це пану Путіну, і він поставився до цього позитивно. Таким чином, ми розпочнемо серію зустрічей”, – сказав Ердоган журналістам у літаку після повернення з Туркменії.

Поділитись