Прокуратура Нідерландів відмовилася обговорювати витік даних по справі рейсу MH17

Прокуратура Нідерландів відмовилася обговорювати витік даних по справі рейсу MH17

Прокуратура Нідерландів не змогла відповісти, як у журналістів виявилися записи телефонних розмов, пов’язаних зі справою про катастрофу рейсу MH17.

«У нас немає коментарів», – цитує представника відомства ЗМІ.

Напередодні Нідерландська мовна корпорація (NOS) заявила, що прослухала записи телефонних розмов підозрюваного у справі Сергія Дубинського. Переговори екс-глави розвідки ДНР були записані українськими спецслужбами, а автентичність записів підтвердили у Спільній слідчій групі (JIT).

«Один з головних підозрюваних протягом декількох годин не знав, що сепаратисти на сході України збили Boieng», – повідомила NOS в телеефірі.

За даними медіакорпорації, Дубинський дізнався про катастрофу через півгодини після катастрофи зі слів товаришів по службі. Йому сказали, що збитий український винищувач. Тільки через ще дві години він дізнався, що в той же час впав малайзійський лайнер. Судячи по переговорах, Дубинський був упевнений, що винищувач збив пасажирський лайнер, а після військовий літак збила випущена з землі ракета.

У Нідерландах проходить суд у справі про катастрофу рейсу MH17. Головними підозрюваними стали росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Нагадаємо, 17 липня 2014 року за катастрофу летів з Амстердама в Куала-Лумпур лайнера загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту.

Поділитись