Нідерланди відмовилися від раніше ініційованого розслідування у справі MH17

Нідерланди відмовилися від раніше ініційованого розслідування у справі MH17

Нідерланди прийняли рішення не проводити розслідування відносно незакритого повітряного простору над східною частиною України в день аварії малайзійського Boeing в 2014 році.

Про це свідчить документ, опублікований на сайті голландського уряду. Рішення влади ґрунтуються на 176-сторінковій доповіді, підготовленій Фондом безпеки польотів, в якому проаналізовано 34 випадки краху цивільних літаків над зонами конфліктів. Один з висновків незалежних експертів полягає в тому, що встановлено недостатньо фактів, що вказують на те, що українська влада, відповідальна в той час за безпеку польотів над східною частиною України, була інформована або могла бути інформованою про загрозу для цивільної авіації вище тієї частини повітряного простору, яка вже була закрита.

На основі цього висновку уряд заявив, що “не бачить причин для перегляду зазначеної раніше позиції, що полягає в тому, що на даний момент немає достатніх підстав для залучення України до відповідальності за неповне закриття повітряного простору”.

Поділитись