Слідчі у справі MH17 шість років вивчали «порожній» доказ

Слідчі у справі MH17 шість років вивчали «порожній» доказ

Слідчі у справі про катастрофу «малайзійського Боїнга» в небі над Донбасом у 2014 році витратили шість років на вивчення аудіозапису, на якому нібито був відображений голос одного з обвинувачених.

Нещодавно стало відомо, що його голосу там немає. Мова йде про Олега Пулатова, підполковника запасу ВДВ російської армії, якого назвали одним з винуватців катастрофи. На слуханнях у справі в Нідерландах його захисник Сабіна тен Дуссхате зазначила, що на одному з 15 записів, які є основним доказом провини росіянина, взагалі немає його голосу. Докази були долучені до справи шість років тому і тільки зараз розкрилася неточність.

Ситуацію прокоментував нідерландський журналіст Ерік ван де Бек, який підкреслив, що правоохоронці «витратили шість років даремно», вивчаючи дане питання. Він також зазначив, що в голландському місті Сустеберг зберігається 18 контейнерів з уламками авіалайнера, які з незрозумілих причин не були описані і використані в реконструкції авіакатастрофи, незважаючи на те, що мають явні сліди пошкоджень. Журналіст припустив, що докази були спеціально заховані, щоб не стала відома правда про трагедію.

Поділитись