Північна Корея робить кроки щодо посилення співпраці з Росією

Північна Корея робить кроки щодо посилення співпраці з Росією

Північна Корея заявляє, що лідер Кім Чен Ин розпорядився про невизначені кроки щодо подальшого розвитку відносин своєї країни з Росією, після свого недавнього візиту.

Про це пише ABCnews.

Експерти припустили, що Північна Корея та Росія, ймовірно, обговорювали заборонені угоди щодо постачання зброї та інших способів співпраці під час шестиденної поїздки Кіма минулого тижня.

Вони заявляють, що обидві країни серйозно налаштовані різко зміцнити свої зв’язки, в той час як вони обидві залучені до сепаратної конфронтації із Заходом.

Під час засідання Політбюро в середу Кім домовився про подальшу роботу щодо подальшого розвитку двосторонніх зв’язків на «новому високому рівні на практичному етапі», щоб закріпити «успіх» його поїздки до Росії, повідомило у п’ятницю офіційне Центральне інформаційне агентство Кореї.

Спостерігачі кажуть, що Кім міг би постачати боєприпаси для поповнення виснажених запасів зброї Путіна, щоб підтримати її військові зусилля в Україні, в обмін на отримання сучасних технологій зброї та економічної допомоги.

США, Південна Корея та їхні партнери попередили, що Росія та Північна Корея заплатять високу ціну, якщо продовжать укладати подібні угоди з порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють будь-яку торгівлю зброєю з Північною Кореєю. Росія, постійний член Ради безпеки ООН, проголосувала за ці резолюції ООН.

Поділитись