Буданов розповів подробиці про постачання КНДР боєприпасів до росії

Буданов розповів подробиці про постачання КНДР боєприпасів до росії

КНДР постачає росії боєприпаси вже півтора місяці: Буданов розповів подробиці.

«Коли кажуть, що зараз путін відпише чи підпише (угоду про постачання боєприпасів — ред.), це все фальш. Тому що ще півтора місяця тому все було узгоджено і почалося відвантаження з Північної Кореї», – заявив Буданов

За даними глави ГУР, насамперед ідеться про снаряди 122 мм та 152 мм для гармат радянського зразка, а також ракети до реактивних систем залпового вогню «Град». Також Пхеньян передає Москві танкові снаряди

Він додав, що Північна Корея – це серйозний виробник озброєнь, ця країна здатна виготовляти зброю у великих кількостях на відміну від росії.

Буданов зазначив, що в РФ брешуть, коли говорять, що збільшили власне виробництво озброєнь. Насправді реалізація плану становить 3-7% від запланованих обсягів, оскільки у Москві поступово знищили власні потужні виробництва.

Водночас, за словами Буданова, у Пхеньяні зберегли серійне виробництво озброєнь. Тож снаряди «певною мірою негативно вплинуть на перебіг бойових дій в Україні». За оцінками очільника української розвідки, Кремль планує отримати мільйонні партії снарядів. Однак, скільки окупанти насправді можуть отримати й наскільки швидко, поки невідомо.

Поділитись