Reuters: МЗС КНДР жорстко відповіло на рішення Києва розірвати дипломатичні відносини

Reuters: МЗС КНДР жорстко відповіло на рішення Києва розірвати дипломатичні відносини

Україна не має права засуджувати рішення Пхеньяну про визнання так званих Донецької та Луганської республік після приєднання до несправедливих та незаконних дій США щодо Північної Кореї, пише Reuters з посиланням на МЗС КНДР.


“Київ не має права оскаржувати наші легітимні дії в рамках суверенітету після того, як українська влада в минулому підтримувала санкції США проти КНДР через ракетно-ядерну програму. Ми і надалі зміцнюватимемо і розвиватимемо дружні відносини і співпрацю з усіма країнами, які поважають наш суверенітет і ставляться до нас прихильно”, – йдеться у повідомленні.

Дипвідомство звинуватило Вашингтон у проведенні “ворожої політики” стосовно Пхеньяну, наголосивши, що ракетно-ядерна програма Північної Кореї є засобом самооборони.

Раніше у посольстві Північної Кореї у Москві заявили, що визнали незалежність самопроголошених ДНР та ЛНР. Північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК) пізніше повідомило, що КНДР має намір розвивати державні відносини з квазіутвореннями, дотримуючись ідеалів суверенітету, миру та дружби. МЗС України у відповідь на рішення КНДР заявило про розрив дипломатичних відносин, припинення політичних та економічних контактів з Пхеньяном.

Поділитись