У США назвали шанси України та Грузії вступити до НАТО такими, що прагнуть до нуля

У США назвали шанси України та Грузії вступити до НАТО такими, що прагнуть до нуля

Екс-радник 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого по Росії та Євразії, керуючий директор консалтингової компанії Kissinger Associates Томас Грем назвав шанси України та Грузії вступити до НАТО в наступному десятилітті, які прагнуть нуля.

Він дав такий прогноз в інтерв’ю “Євразія. Експерт”.

Також Грем заявив, що НАТО розуміє важливість поновлення діалогу з Росією після «багатьох років напружених відносин».

«Рада Росія-НАТО була створена спеціально для цієї мети. Організація призупинила його роботу після 2014 року. Тепер НАТО усвідомлює, що їй необхідно відновити діалог з Росією з низки найважливіших питань безпеки, щоб допомогти стабілізувати кордон між Росією та НАТО», – сказав він.

Експерт додав, що ні НАТО, ні Росія не хочуть конфлікту, який мав би жахливі наслідки для всіх сторін, проте бажають продемонструвати рішучість та здатність відбити будь-який напад.

У липні президент України Володимир Зеленський спрогнозував терміни «нового сигналу» від НАТО щодо перспектив членства республіки. Він вважає, що це станеться вже 2023 року. При цьому глава держави наголосив, що вітатиме, якщо країни-члени «продемонструють Україні щось новеньке» на цьому шляху.

Поділитись