Байден заявив, що не турбується через можливе ядерне випробування КНДР

Байден заявив, що не турбується через можливе ядерне випробування КНДР

Президент США Джо Байден заявив, що не турбується через дії, які може вжити КНДР під час його азіатського турне, зокрема можливого ядерного випробування, оскільки американська сторона продумала відповідь на будь-які кроки Пхеньяна.


“Ми готові до всього, що робить Північна Корея. Ми продумали нашу відповідь на все, що б вони не зробили. Так що я не стурбований, якщо ви це маєте на увазі”, – сказав він, відповідаючи на запитання однієї з тих, хто його супроводжує. ході візиту до Сеула журналісток про те, чи турбується він щодо потенційного ядерного випробування з боку КНДР під час його поїздки до регіону. Виступ американського лідера транслювався на сайті Білого дому.

Раніше помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявляв про те, що Сполучені Штати не відкидають провокації, ядерного чи ракетного випробування з боку КНДР у ході поїздки Байдена до Азії.

Президент США прибув до Південної Кореї із триденним візитом у п’ятницю. У суботу відбулася зустріч із південнокорейським лідером Юн Сок Йолем, за підсумками якої було проведено спільну прес-конференцію, а також опубліковано заяву сторін. Далі Байден попрямує до Японії.

Поділитись