Джо Байден здійснить свій перший візит до Південної Кореї як президент США

Джо Байден здійснить свій перший візит до Південної Кореї як президент США

Президент США Джо Байден у п’ятницю прибуде з першим офіційним візитом як глава держави до Республіки Корея, де у суботу пройде його перший саміт із південнокорейським лідером Юн Сок Йолем.

Як очікується, центральними темами триденного візиту, окрім двосторонніх відносин, стануть ракетно-ядерна програма КНДР, економічна безпека та регіональна співпраця.

Нинішня поїздка американського лідера відбудеться лише через 10 днів після інавгурації Юн Сок Йоля, так скоро після вступу на посаду південнокорейських президентів саміт із США ще не проводився. За словами представника південнокорейської адміністрації, глави держав будуть бачитися щонайменше раз на день, у п’ятницю та неділю заплановані “заходи, присвячені питанням звичайної та економічної безпеки”.

Підготовка до суботнього саміту йшла на тлі постійних заяв Вашингтона та Сеула щодо можливості проведення КНДР “провокацій” – ракетних пусків або ядерних випробувань. На цей випадок сторони підготували план Б, який дозволить президентам негайно отримати доступ до командних систем збройних сил.

Поділитись