Влада США після консультацій ухвалить рішення про скасування мит на товари з Китаю

Влада США після консультацій ухвалить рішення про скасування мит на товари з Китаю

Адміністрація США має намір ухвалити низку рішень за підсумками консультацій щодо можливості скасування мит на товари з Китаю, введених за попереднього американського президента Дональда Трампа.

Про це заявив на брифінгу для журналістів помічник чинного президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

“Президент [США Джо Байден] доручив групам співробітників, які відповідають за питання економіки та зовнішньої політики, провести всеосяжний огляд торгової політики щодо Китаю”, – зазначив він, говорячи про можливість скасування мит. “В даний час точаться дискусії про те, як далі діяти у світлі викликів для економіки, національної безпеки <…>, як вийти за рамки підходу до торгівлі попередньої адміністрації, – додав Салліван. – Думаю, що в результаті ми ухвалимо низку рішень з цього питання після того, як отримаємо рекомендації від його [Байдена] команди, я не будуть публічно говорити нічого іншого щодо цього”.

Раніше на цьому тижні міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що виступає за скасування частини мит на товари з Китаю, введені при Трампі.

Адміністрація Трампа фактично розв’язала торговельну війну з Китаєм. Крім того, вона проводила курс на всеосяжне посилення тиску на Пекін та всебічне стримування КНР. Вашингтон запровадив мита на імпорт китайських товарів обсягом $370 млрд.

Поділитись