Північна Корея оголосила про перший спалах омікрон-штаму коронавірусу в країні

Північна Корея оголосила про перший спалах омікрон-штаму коронавірусу в країні

Північна Корея 12 травня оголосила про перший спалах омікрон-штаму коронавірусу в країні і ввела національний локдаун, назвавши це «найсерйознішою надзвичайною ситуацією».

Про це повідомляє Reuters.

Державні ЗМІ КНДР повідомили, що омікрон було виявлено у Пхеньяні, але не уточнили, скільки випадків захворювання було виявлено.

«У країні стався найбільший надзвичайний інцидент, викликаний дірою в нашому карантинному фронті, який забезпечував нашу безпеку протягом останніх двох років та трьох місяців із лютого 2020 року», – заявили в уряді.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин доручив усім містам і округам країни запровадити «суворі блокування», щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що мешканцям країни наказано залишатися вдома.

Раніше Північна Корея відмовилася від постачання китайської вакцини Sinovac Biotech у рамках глобальної програми обміну вакцинами проти коронавірусу.

Голова некомерційної організації Helping Hands Korea Тім Петерс розповів, що джерела в КНДР повідомили йому про «карантинні табори» біля кордону Північної Кореї з Китаєм, де люди з коронавірусом живуть без медикаментів та їжі.

За словами Петерса, родичі інфікованих самі приносять у ці табори їжу та «будь-які засоби, пов’язані з лікуванням», які вони можуть знайти, найчастіше це лише лікувальні трави, зібрані на схилах гір.

Поділитись