У Китаї допустили появу військ НАТО під Санкт-Петербургом

У Китаї допустили появу військ НАТО під Санкт-Петербургом

Якщо Фінляндія увійде до складу НАТО, війська альянсу можуть опинитися поблизу Санкт-Петербурга, заявив екс-глава Центру міжнародного співробітництва з питань безпеки Міноборони КНР старший полковник Чжоу Бо.


“Якщо Фінляндія вступить до НАТО, що цілком імовірно, війська альянсу виявляться за два кроки від Санкт-Петербурга”, – написав він у публікації для Economist.

Китайський полковник закликав НАТО серйозно поставитися до позиції Москви щодо відповідного питання. За його словами, чим популярнішим стає альянс, тим у меншій безпеці виявляється Європа.

«Якщо головний страх НАТО — це запуск російської тактичної ядерної зброї, то навіщо тоді невпинно дражнити Володимира Путіна? Безпеку в Європі, яка тепер залишилася у минулому, можна забезпечити лише за умови співпраці з Росією», – заявив Бо.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв зазначав, що якщо Швеція і Фінляндія увійдуть до складу альянсу, то довжина сухопутних кордонів альянсу з Росією зросте більш ніж удвічі.

За його словами, Росії у цьому випадку доведеться зміцнювати кордони.

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила в інтерв’ю японському телеканалу NHK, що влада країни ухвалить рішення щодо можливого вступу країни до НАТО протягом тижня.

Поділитись