У США хочуть скасувати мита на ввезення товарів із Китаю

У США хочуть скасувати мита на ввезення товарів із Китаю

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що адміністрація США допускає скасування мит на деякі товари з Китаю, оскільки вони є неконструктивними.

Вона додала, що в даний час представниками Вашингтона на торгових переговорах з КНР проводиться аналіз мит. Представник Байдена при цьому закликала не «розглядати» цей процес у контексті російсько-китайських відносин.

Ми розглядаємо їх через призму того, як вони впливають на промисловість у США. Ми вважаємо, що деякі з них не були конструктивними і завдали шкоди, – розповіла Псакі.

Попри скасування мит, прес-секретар зазначила, що Вашингтон уважно стежить за діями Пекіна щодо Росії.

Американський президент Джо Байден раніше підписав закон про ленд-ліз для України, який спрощує надання їй військової допомоги. У конгресі розраховують, що схвалений обома палатами закон спростить та прискорить надання військової допомоги Києву. Зазначається, що законопроект було представлено сенатором від штату Техас Джоном Корніном. Закон дозволяє президенту США у 2022 та 2023 роках дати вказівку адміністрації «надати у тимчасове користування військову техніку та майно уряду України чи урядам країн Східної Європи» для «підвищення обороноздатності» цих країн.

Поділитись