Пашинян назвав умову укладання мирного договору з Азербайджаном

Пашинян назвав умову укладання мирного договору з Азербайджаном

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що готовий буде підписати мирний договір з Азербайджаном за умови взаємного визнання територіальної цілісності.


«Якби Азербайджан визнав територіальну цілісність Вірменії не тільки теоретично, але конкретно, я маю на увазі територіальну цілісність нашої міжнародно-визнаної території, площа якої становить 29,8 тисячі квадратних кілометрів, то це означатиме, що ми зможемо підписати мирну угоду», – заявив Пашинян.

Прем’єр додав, що якщо Баку не погодиться визнати цілісність Вірменії, то в майбутньому почне знову висувати претензії на території під приводом демаркації кордонів. Пашинян запевнив, що Єреван готовий відкрити дороги для Азербайджану в рамках свого законодавства.

Нагадаємо, що 12 вересня Міноборони Азербайджану звинуватило Збройні сили Вірменії у масштабній диверсії на кордоні двох країн. Військовослужбовці Азербайджану вжили «термінових заходів щодо негайного запобігання актам диверсії», що призвело до бойового зіткнення між країнами.

Раніше Пашинян заявляв, що ймовірність нової агресії з боку Азербайджану є високою. Він звинуватив Баку у порушенні раніше ув’язненого режиму припинення вогню.

Поділитись