Рада безпеки Вірменії звинуватила ОДКБ у невиконанні обов’язків і йде з організації

Рада безпеки Вірменії звинуватила ОДКБ у невиконанні обов’язків і йде з організації

Вірменія звинуватила ОДКБ у невиконанні своїх зобов’язань та погрожує виходом із ОДКБ.

Секретар Ради безпеки Вірменії Григорян звинуватив країни ОДКБ у невиконанні зобов’язань і заявив про те, що Вірменія готова розглянути вихід із Організації договору про колективну безпеку. Що дуже примітно, офіційно про вихід Вірменії з ОДКБ було заявлено на тлі візиту до Вірменії американських представників, які пообіцяли надати Єревану всіляку допомогу – за даними, в тому числі й військову.

«Яким було наше очікування і в чому полягав наш запит до ОДКБ? Надати Вірменії військову та військово-політичну допомогу для захисту суверенітету Вірменії та виведення азербайджанських військ із суверенної території Вірменії. Наша вимога від ОДКБ була саме такою. Досі це не виконано. Звісно, ​​ця надія повністю впала, і немає більше такої надії. І тільки якщо будуть предметні кроки з боку ОДКБ, ми можемо думати про це і бути впевненими… Але те, що досі ОДКБ належним чином не відреагував, щоб війська Азербайджану повністю вийшли з суверенної території Вірменії, це означає, що наші очікування не виправдалися», – заявив Григорян, наголосивши, що ОДКБ слід побоюватися виходу Вірменії з організації.

Ненсі Пелосі, що прибула до Вірменії, у свою чергу пообіцяла Єревану повну підтримку, однак, на думку Росії, подібні дії є провокаційними з боку Єревану.

На даний момент відомо про те, що у Вірменії активно просувається ідея виходу країни з ОДКБ, проте прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на цей рахунок поки що жодних офіційних заяв не зробив, що, ймовірно, залежатиме від розвитку ситуації.

Поділитись