Казахстан відмовився відправляти до Вірменії своїх миротворців на вимогу Єревана

Казахстан відмовився відправляти до Вірменії своїх миротворців на вимогу Єревана

У Казахстані відмовилися відправляти до Вірменії своїх миротворців на вимогу Єревана.

Попри те, що Казахстан, як і Вірменія, є країною-членом ОДКБ, у Казахстані заявили про те, що не мають наміру відправляти до Вірменії свій миротворчий контингент. Інформацію з цього приводу озвучив міністр закордонних справ Мухтар Тлеуберді.

За словами глави МЗС Казахстану, заяви Єревана про напад з боку Азербайджану є непереконливими, і найближчим часом Казахстан не надаватиме Вірменії допомогу ні особисто, ні лінією ОДКБ.

“Питання так не стоїть. Учора на позачерговій Раді колективної безпеки ОДКБ прем’єр-міністр Вірменії поінформував глав держав – членів ОДКБ про стан на кордоні між Азербайджаном та Вірменією. Загалом інформацію прийнято, і, звичайно, ми хотіли отримати об’єктивну інформацію, бо з двох сторін надходить різна інформація. Тому глави держав ухвалили рішення про те, щоб генеральний секретар ОДКБ виїхав на місце, отримав повне бачення на місці і потім поінформував глав держав”, – заявив Мухтар Тлеуберді.

На даний момент з боку генерального секретаря ОДКБ Станіслава Зася жодних офіційних даних немає, однак, за оцінками фахівців, країни ОДКБ ухвалять, ймовірно, рішення спробувати досягти політичного врегулювання між Вірменією та Азербайджаном, незважаючи на вимоги Єревана надати військову допомогу відповідно до Договору.

Поділитись