Парламент Пакистану проголосував за вотум недовіри прем’єру Імрану Хану

Парламент Пакистану проголосував за вотум недовіри прем’єру Імрану Хану

Національні збори Пакистану підтримали висунутою опозицією вотум недовіри прем’єр-міністру країни Імрану Хану, про що повідомило видання Dawn.


За його інформацією, «за» проголосували 174 члени нижньої палати парламенту із 342.

За кілька хвилин до початку голосування спікер Національної асамблеї Асад Кайсер заявив, що йде у відставку, сказавши, що не хоче «брати участь в іноземній змові з метою усунення прем’єр-міністра».

Представник опозиції Аяз Садік, який головує на засіданні, заявив, що документи про висування кандидатури нового глави пакистанського уряду можуть бути представлені в неділю. Також планується, що нового прем’єра буде обрано 11 квітня.

Опозиція Пакистану ініціювала спробу оголосити вотум недовіри Імрану Хану, звинувативши його в нездатності покращити економічну ситуацію в країні, а також у корупції.

«Я не хочу повертатися до образ минулого. Ми хочемо забути їх та рухатися вперед. Ми не мститимемо або творитимемо несправедливість, ми не відправлятимемо людей у ​​в’язницю без причини, закон і справедливість візьмуть своє», — прокоментував підсумки голосування кандидат від опозиції на пост прем’єр-міністра Шехбаз Шаріф.

30 березня МЗС Росії оголосило про те, що будівництво газопроводу «Пакистанський потік» стане пріоритетним завданням для збільшення товарообігу та реалізації низки проектів в енергетичній сфері. Обговорення проекту відбулося у рамках зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з його пакистанським колегою Шахом Мехмудом Куреші у китайському Туньсі.

Поділитись