Таліби пригрозили США відповіддю у разі втручання у внутрішні справи

Таліби пригрозили США відповіддю у разі втручання у внутрішні справи

Представники, що прийшов до влади в Афганістані радикального руху «Талібан» рекомендували США не втручатися у внутрішні справи країни.

В іншому випадку американцям буде чинити опір, заявив заступник глави МЗС у тимчасовому уряді талібів Шер Мохаммад Аббас Станікзай, передає афганський телеканал 1TV.

Я хотів би попередити Сполучені Штати, щоб вони не втручалися у внутрішні справи Афганістану. Ніхто не повинен думати, що афганці втомилися від війни і не в змозі себе захистити, — зазначив заступник глави МЗС.

Він додав, що, якщо знадобиться, афганці зможуть чинити опір ще 40 років.

Станікзай також зазначив, що Афганістан вперше за останні десятиліття став ухвалювати власні незалежні рішення після приходу “Талібан” до влади.

Раніше повідомлялося, що з п’ятниці, 24 грудня, вздовж лінії Дюранда – кордону вздовж Пакистану та Афганістану між талібами та армією Пакистану йдуть серйозні сутички. Останні бойові дії помітили в провінції Кунар на сході Афганістану, де сторони обмінювалися вогнем безперервно протягом 30 хвилин. Місцеві журналісти додають, що сторони задіяли артилерію, серед постраждалих громадянські. Сутички відбуваються, незважаючи на те, що обидві сторони обіцяли вирішити прикордонний конфлікт за допомогою переговорів.

Таліби без бою зайняли Кабул 15 серпня після оголошення США про рішення вивести з країни свої збройні сили. Президент Афганістану Ашраф Гані змушений був залишити країну. 6 вересня таліби заявили про встановлення контролю над усією афганською територією.

Поділитись