Пакистанські таліби відмовилися продовжувати угоду з владою про припинення вогню

Пакистанські таліби відмовилися продовжувати угоду з владою про припинення вогню

Лідери руху “Техрік-і-Талібан Пакистан” (“Рух талібів Пакистану”,) відмовилися продовжувати угоду про припинення вогню з пакистанським урядом.

Як повідомляє в п’ятницю газета Dawn, керівництво ТТП звинуватило владу у невиконанні домовленостей з талібами з шести пунктів та у продовженні військових операцій проти бойовиків. “У таких умовах продовження угоди про припинення вогню неможливе”, – заявило ТТП.

Лідер руху муфтій Нур Валі Махсуд наказав формуванням талібів відновити бойові дії проти урядових військ Пакистану.

8 листопада офіційний Ісламабад та ТТП домовилися про припинення вогню терміном на один місяць. Угоду було досягнуто в ході переговорів з ТТП, допомогу у проведенні яких радикальний рух “Талібан”.

За даними місцевих ЗМІ, представники пакистанського уряду та ТТП провели через посередників як мінімум три раунди переговорів – один у Кабулі та два у Хості – у ході яких вони сформували комітети, щоб просунути переговорний процес уперед і спробувати перетворити домовленості про припинення вогню на постійну мирну угоду . На переговорах представники пакистанської влади відхилили як неприйнятні вимоги ТТП про відкриття свого політичного представництва у третій країні та запровадження чинності законів шаріату в Пакистані.

Терористична група “Техрік-і-Талібан Пакистан” діє в основному в північно-західних регіонах країни і вздовж кордону з Афганістаном. Її учасники виступають проти пакистанського уряду та системи влади в країні, прагнуть створення в Пакистані “справжньої ісламської держави”.

Поділитись