Названа причина можливої ​​затримки запуску «Північного потоку – 2»

Названа причина можливої ​​затримки запуску «Північного потоку – 2»

Несподівані результати виборів в Німеччині можуть стати причиною затримки «Північного потоку – 2», повідомляє британське видання The Telegraph.

Відзначається, що німецькі партії виступають проти газопроводу і ставлять Росії умови.

За словами депутатів, підтримка трубопроводу буде надана тільки після того, як «російський народ обере демократичний уряд в ході вільного самовизначення».

«Зелені» та Вільна демократична партія стануть вирішальною силою на переговорах про створення коаліції після того, як лівоцентристські соціал-демократи здобули перемогу над Християнсько-демократичним союзом Ангели Меркель, – пише The Telegraph.

Раніше в МЗС РФ заявили, що Росія готова до конструктивної співпраці з будь-яким наступником канцлера ФРН Ангели Меркель і будь-яким складом нового уряду, який буде сформовано за підсумками виборів. Москва чекає від Берліна такого ж ставлення. Як зазначається, РФ завжди поважала вибір німецького народу.

Вибори в парламент ФРН виграла Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка набрала 25,7% голосів. Правлячий блок ХДС / ХСС зайняв друге місце з результатом 24,1%, показавши найнижчі цифри за всю історію. Партія «Зелені» набрала 14,8% голосів, ліберальна Вільна демократична партія – 11,5%, за ними слід «Альтернатива для Німеччини» з 10,3%. Ліва партія, яка дещо не добрала до п’ятивідсоткового бар’єру (4,9%), проте отримала три прямих мандата і 39 місць в парламенті.

Поділитись