У Києві поскаржилися на ігнорування ЄС українських інтересів

У Києві поскаржилися на ігнорування ЄС українських інтересів

Євросоюз (ЄС), зокрема Німеччина, зосереджені виключно на своїх інтересах і ігнорують вимоги України, заявив український політичний експерт Тарас Загородній.


У той же час він зазначив, що поліпшення російсько-німецьких відносин «вже розпочато», і за підсумками виборів в бундестаг нічого не зміниться.

«Ми повинні розуміти одне: швидше за все, нічого не зміниться в Німеччині (після виборів – Ред.). Тому всі надії, що виграють «Зелені», які зупинять «Північний потік – 2» або щось інше, вони насправді не виправдалися, вони вже визначилися», – повідомив експерт в ефірі телеканалу.

З ситуації, що склалася Загородній зробив кілька висновків, в числі яких – розуміння, що європейські цінності – це «туфта», а також наголосив на необхідності тверезого аналізу тих чи інших заяв європейських партнерів.

За словами політолога, країни Європи викачують ресурси з України, діючи відповідно до положень своїх інтересів.

«Собі вони беруть дешевий російський газ, для зниження цін у своїй промисловості, а нам кажуть: а ви собі забирайте водень, для якого немає інфраструктури, ніякої техніки», – вказав Загородній.

Він констатував: в даний час Берлін слід розглядати як союзника Москви, в той час як Київ країни європейського об’єднання «кинули», про що свідчить ситуація з російським газопроводом.

Про сумнівною перспективі протидії будівництву «Північного потоку – 2» з боку оновленого уряду ФРН раніше заявляв експерт Інституту розвитку технологій ПЕК Кирило Родіонов. Він послався на лідерство соціал-демократів та голови руху Олафа Шольца, який підтримав завершення будівництва проекту.

ЦВК ФРН в понеділок, 27 вересня, представив попередні підсумки виборів, згідно з якими Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) здобула перемогу, набравши 25,7% голосів. Блок ХДС / ХСС з найнижчим за всю його історію результатом в 24,1% зайняв друге місце. «Зелені» з 14,8% – на третьому, Вільна демократична партія (ВДП) з 11,5% – на четвертому. «Альтернатива для Німеччини» з 10,3% замкнула п’ятірку лідируючих партій.

Поділитись