На Тернопільщині обговорили перспективи співпраці із Францією

На Тернопільщині обговорили перспективи співпраці із Францією

Перспективи співробітництва із Францією на час війни та після нашої перемоги обговорив із Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Етьєном де Понсеном.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

“Від себе особисто та від усього депутатського корпусу Тернопільської обласної ради в особі Високоповноважного пана Посла висловив глибоку вдячність Французькій Республіці за допомогу та підтримку територіальної цілісності нашої держави у зв’язку з російською агресією, а також подякував французьким благодійникам за гуманітарні вантажі, які отримали громади Тернопільської області для внутрішньо переміщених осіб та українських військових”, – заявив політик.

За його словами, “у ході зустрічі звернув увагу на інвестиційну привабливість Тернопільщини та можливості використання її виробничого та експортного потенціалу з врахуванням конкурентних переваг порівняно з іншими регіонами. Адже вигідне розташування області, її економічний та інтелектуальний потенціал, позитивні приклади реалізації потужних проектів із залученням іноземного капіталу можуть дати поштовх активному розвитку двосторонніх відносин у сільському господарстві, переробці сільськогосподарської продукції, впровадженню альтернативних джерел енергії та інших напрямках діяльності.
Саме тому, запросив французьких партнерів та інвесторів до співпраці і в цих сферах. А також обговорили можливість проведення спільного україно-французького бізнес форуму на Тернопільщині цього року”.

“Не оминули увагою і проблем в гуманітарній сфері – освіті та медицині. Зазначив і про можливості співпраці в галузі туризму та культури. Розглянули з французькою делегацією й питання щодо налагодження співпраці між Тернопільською областю та одним із регіонів Франції. Сподіваємось, що наші напрацювання стануть доброю основою для подальшої конкретної співпраці між Тернопільщиною та її потенційними партнерами з Французької Республіки”, – наголосив Головко.
Поділитись