В Україні відбулася презентація плану оперативного відновлення України від наслідків агресії рф

В Україні відбулася презентація плану оперативного відновлення України від наслідків агресії рф

В Україні відбулася презентація Fast Recovery Plan – плану оперативного відновлення України від наслідків повномасштабної військової агресії росії.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

“Взяв участь у розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Під час засідання відбулася презентація Fast Recovery Plan – плану оперативного відновлення України від наслідків повномасштабної військової агресії росії, метою якого є швидка відбудова житлової, освітньої, медичної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства. Загальна сума для реалізації Fast Recovery Plan становить 17 млрд дол. США”, – сказав політик.

За його словами, на відновлення країни в державному бюджеті вже передбачено майже 3 млрд грн, до цього важливого процесу долучається український бізнес, але без допомоги закордонних партнерів ми не зможемо швидко і якісно повернути зруйновані регіони до життя. Тому патронат іноземних держав над окремими регіонами й містами має стати важливим інструментом відновлення.

“Звичайно ж, Fast Recovery Plan втілюватиметься в життя після війни, але є необхідний мінімум, який потрібно виконати зараз. Тому важливо, щоб очільники місцевих рад та військових адміністрацій, міські голови, керівники громад розпочали розробку спільних проєктів з країнами-партнерами, які мають намір брати участь у відбудові України. Сьогодні наша держава стоїть на захисті демократичних цінностей, таких як свобода, суверенітет, рівність, повага до людини та її гідності. Наші мужні Воїни віддають своє життя не лише заради захисту рідної землі та своєї родини, вони також захищають ідеали, які сповідує весь цивілізований світ. Тож чекаємо підтримки та допомоги. Разом Переможемо!”, – наголосив Головко.

Поділитись