В Україні необхідне функціонування трирівневої системи влади, – Головко

В Україні необхідне функціонування трирівневої системи влади, – Головко

«Парламент та місцеве самоврядування: діалог про майбутнє» – такою була тема відкритого діалогу, в якому взяв участь на запрошення Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

У своєму виступі наголосив, що навіть в умовах війни, ми маємо зосереджувати увагу на розбудові стратегій до розширення інвестиційних можливостей громад, адже з їх успішним розвитком нерозривно пов’язаний розвиток держави в цілому. Нам необхідне функціонування як мінімум трирівневої системи влади. За принципами децентралізації та народовладдя реалізовувати масштабні програми, створювати підґрунтя для конструктивної конкурентноздатності значно легше. Саме так працюють успішні європейські країни.

“Лише спільними зусиллями у тісній співпраці ми вдало подолаємо виклики і пройдемо усі випробування, впевнено обираючи курс на подальший розвиток і процвітання. У заході взяли участь народні депутати України, представники Міністерства розвитку громад та територій України, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад», сільські, селищні та міські голови, голови обласних рад. Ми спільно підсумували 2022 рік для місцевого самоврядування під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, висловили очікування від Верховної Ради України у 2023 році, а також обговорили шляхи активнішої взаємодії Парламенту України та місцевого самоврядування”, – наголосив політик.

Поділитись