Ізраїль має намір провести безпрецедентну військову операцію після влаштованого теракту

Ізраїль має намір провести безпрецедентну військову операцію після влаштованого теракту

Ізраїль готовий до проведення масштабної військової операції в Палестині після теракту в синагозі.

Терористичний акт, внаслідок якого, за попередніми даними, загинули 7 людей, а ще 10 поранено, стане причиною для проведення широкомасштабної військової операції на території Палестини із залученням ізраїльської армії. Спочатку в ЦАХАЛ мали намір провести спецоперацію проти палестинських радикалів, проте ізраїльські громадяни виступають із масовими вимогами щодо проведення військової операції, підготовка якої, за даними ізраїльських джерел, уже розпочалася.

Фахівці зазначають, що терористичний акт, що відбувся в Єрусалимі, може призвести до вкрай серйозної ескалації в регіоні, давши привід Ізраїлю на повну свободу дій. Практично, напевно, ескалація розпочнеться і з боку ліванського угруповання «Хезболла», що може призвести до розв’язання повномасштабного збройного конфлікту в регіоні.

На даний момент відповідальність за терористичний акт на себе не взяла жодна з радикальних організацій, проте, що дуже примітно, на території Палестини влаштований проти Ізраїлю терористичний акт почали масово святкувати, що може призвести до ще більш жорсткої відповіді ЦАХАЛ.

Поділитись