США знайшли нового постачальника снарядів в Україну

США знайшли нового постачальника снарядів в Україну

Америка збирається направляти в Україну зброю зі складу в Ізраїлі.

Про це повідомляє американська газета The New York Times.

«Пентагон використовує великий, але маловідомий склад американських боєприпасів у Ізраїлі, щоб допомогти задовольнити гостру потребу України в артилерійських снарядах у конфлікті з Росією», — повідомляє видання. Зазначається, що цей склад постачав зброю американської армії під час конфлікту на Близькому Сході.

У матеріалі йдеться, що зараз український конфлікт перетворився на боротьбу на виснаження, коли щодня використовуються тисячі снарядів. Українські запаси снарядів для зброї радянського зразка виснажені, тому зараз Київ може розраховувати лише на західну підтримку, наголошує автор статті. Ізраїль не хотів спрямовувати зброю на Україну, бо боявся зіпсувати відносини з Росією. Уточнюється, що цей крайній захід говорить про те, що американські запаси також виснажені.

Український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що Ізраїль передасть Києву технології оповіщення про ракети та безпілотників. Він розповів, що для передачі таких технологій знадобиться деякий час. У той же час ізраїльського прем’єра Беньяміна Нетаньяху називають можливим посередником при переговорах Росії та України.

Поділитись