Генерала Бондаря усунули з посади за вибух гранатомета у польській поліції

Генерала Бондаря усунули з посади за вибух гранатомета у польській поліції

Генерала Бондаря усунули з посади за вибух гранатомета у польській поліції, в Україні у цій справі порушено кримінальну справу.

За подарований польській поліції і гранатомет, який здетонував згодом, поніс відповідальність заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар.

Про це написав у вівторок на своїй сторінці у соцмережі голова МВС Польщі Маріуш Камінський.

Він повідомив, що «отримав інформацію, що відповідального за передачу подарунка начальнику польської поліції Ярославу Шимчику заступника голови ДСНС генерала Дмитра Бондаря усунуто з посади».

Також Камінський поінформував, що в Україні у цій справі порушено кримінальну справу».

14 грудня в будівлі головного управління польської поліції здетонував гранатомет, що стоїть біля стіни. Було й поранено кількох людей, які перебували в приміщенні та пошкоджено стелю. Вибух стався поряд із кабінетом головного коменданта поліції генерала Ярослава Шимчика, він отримав легкі травми та був госпіталізований. Шимчик кілька годин мав проблеми зі слухом.

Раніше головний комендант поліції Польщі, перебуваючи в Україні, отримав у подарунок від українських силовиків два протитанкові гранатомети. При цьому українська сторона стверджувала, що зброя вже була використана. Вибух стався, коли Шимчик переставляв подаровані йому гранатомети.

Поділитись