Єврокомісія попередила про можливий приток понад 1 млн біженців з України

Єврокомісія попередила про можливий приток понад 1 млн біженців з України

У разі ескалації ситуації в Україні до Євросоюзу можуть прибути понад мільйон біженців, заявив віце-президент Європейської комісії (ЄК) Маргарітіс Схінас німецькій газеті Welt.

При цьому вона зазначила, що при виникненні такої ситуації ЄК надасть необхідну допомогу країнам ЄС у евакуації громадян із Києва. Ескалація конфлікту в Україні створить серйозну загрозу європейській безпеці, яка матиме глобальні наслідки. За оцінками, сюди може прибути від 20 тис. до мільйона біженців, — сказала Схінас.

Вона також зазначила, що Євросоюз готовий «мобілізувати значну гуманітарну допомогу та допомогу у цивільному захисті». Крім того, за її словами, на сьогоднішній день створено цільову робочу групу та опрацьовано різні сценарії дій у разі ескалації кризи навколо України. Вони стосуються постачання газу та кібербезпеки.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що для Польщі не буде проблемою ухвалити українських біженців на своїй території у разі початку війни в Україні. Моравецький також наголосив, що українські мігранти можуть стати дешевою робочою силою у Польщі.

Поділитись