У США назвали кількість можливих «жертв вторгнення» Росії в Україну

У США назвали кількість можливих «жертв вторгнення» Росії в Україну

За версією американських чиновників, якщо Росія здійснить повномасштабне вторгнення в Україну, жертвами можуть стати 85 тис. осіб, повідомляють інформаційні агентства.


Reuters посилається на неназваних офіційних осіб США, які стверджують, що Україна втратить 5–25 тис. військових, Росія – 3–10 тис. військових. Крім того, за версією американців можуть загинути 25-50 тис. цивільних.

Як заявляє агентство, Київ може впасти «протягом кількох днів». При цьому вторгнення може спровокувати багатомільйонний потік біженців до Європи. Reuters заявило, що Росія зібрала близько 70% бойової могутності, яка нібито потрібна для «вторгнення». Стверджується, що за останні два тижні кількість тактичних груп у прикордонному районі зросла з 60 до 83, при цьому ще 14 перебувають у дорозі.

Reuters визнає, що «офіційні особи США не надали доказів, які б підтверджували їхні оцінки щодо російських сил». При цьому «очікується, що земля найсильніше промерзне приблизно до 15 лютого, повідомили офіційні особи, це дозволить російським силам переміщувати техніку не дорогами», такі умови «збережуться до кінця березня».

Поділитись