У Британії заявили, що вторгнення Росії в Україну залишається дуже ймовірним

У Британії заявили, що вторгнення Росії в Україну залишається дуже ймовірним

За словами глави МЗС Великої Британії Ліз Трасс, вторгнення Росії в Україну залишається дуже ймовірним, при цьому російські військовослужбовці зможуть зайняти Київ «дуже швидко».

Про це пише агентство Reuters.

Раніше низка західних видань та агенцій повідомили, що Росія планує вторгнутися в Україну 15-16 лютого. Цей день, за даними ЗМІ, як можлива дата агресії РФ назвав президент США Джо Байден під час онлайн-переговорів з європейськими союзниками.

Глава зовнішньополітичного відомства Великобританії Ліз Трасс зазначила, що вторгнення Росії в Україну «дуже ймовірне», наголосивши при цьому, що російські війська можуть досягти Києва «дуже швидко». Також Трасс попередила, що спробу нападу можна зробити без розпізнавальних знаків.

При цьому, за словами Трас, Великобританія з метою безпеки перевела частину своїх дипломатів із Києва до Львова, проте посольство у столиці України поки що продовжує роботу.

«Ми перевели частину наших співробітників на захід України, до Львова, проте зберігаємо дипломатичну присутність у Києві. Ми маємо намір зберігати його і надалі, але ми, безумовно, постійно відслідковуємо ситуацію в Україні, щоб мати можливість сприяти британським підданим», – пояснила Трасс в інтерв’ю телеканалу Sky News.

Дипломат також заявила, що «ще зарано» обговорювати питання про українських біженців і про те, скільки з них зможе прийняти Великобританія.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що зробив 16 лютого національним святом — Днем єднання країни. Він закликав українців цього дня «вивісити національні прапори, надіти синьо-жовті стрічки та показати усьому світові свою єдність».

Поділитись