Лукашенко назвав брехнею повідомлення про готовність Білорусі напасти на Україну

Лукашенко назвав брехнею повідомлення про готовність Білорусі напасти на Україну

Білорусі ніколи не треба було нападати на Україну, не треба й зараз.

Про це заявив президент республіки Олександр Лукашенко 14 лютого.

«Ця брехня з приводу того, що Лукашенко готовий напасти на Україну: слухайте, мені це ніколи не треба було, не треба і зараз. Але те, що робить ваша влада проти Білорусі, це взагалі аналізу не піддається, розуму не піддається», — сказав він на зустрічі з українським політичним та державним діячем Олександром Морозом.

Раніше цього дня він зазначив, що Білорусь непричетна до загострення двосторонніх відносин з Україною.

Разом з тим білоруський лідер підкреслив, що ніхто не планує воювати проти України незважаючи на те, що на Заході постійно звучить тема про напад Росії, що нібито готується, на сусідню країну. На думку Лукашенка, Заходу «треба розв’язати конфлікт, а ще краще повоювати чужими руками, чужими людьми».

До цього, 6 лютого, президент Білорусі заявив, що Україна може увійти до складу Союзної держави за 15 років.

За день до цього Лукашенко зазначив, що війна в Україні та Європі неможлива, оскільки Захід розуміє безперспективність протистояння з Організацією Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Білоруський лідер звернув увагу на те, як швидко ОДКБ ухвалила рішення про допомогу Казахстану під час січневих заворушень, як оперативно розгорнула контингент.

28 січня політик сказав, що Україну повернуть до «лона слов’янства», оскільки білоруси, українці та росіяни — це слов’янське братство. Лукашенко зазначив, що «наше коріння з глибини віків і це треба зберегти, чого б це не було варто».

Поділитись