В Україні пригрозили Лукашенку терористичними атаками за висловлювання проти України

В Україні пригрозили Лукашенку терористичними атаками за висловлювання проти України

Колишній депутат Ради Ігор Лапін виступив із погрозами на адресу Білорусі та її президента Олександра Лукашенка.

В ефірі одного з українських каналів він у такий спосіб відповів на заяви Лукашенка про можливу війну з Україною.

Йдеться про інтерв’ю глави білоруської держави російському телеведучому Володимиру Соловйову, в якому Лукашенко заявив, що війни з Україною не буде. А якщо завдяки зусиллям Заходу, який намагається нацькувати Росію та Білорусію з Україною, війна почнеться, то закінчиться вона за 3–4 дні, бо там воювати нема кому, резюмував білоруський президент.

«Користуючись нагодою, я хочу запевнити пана Лукашенка, що хоч один військовослужбовець мені по барабану, під яким прапором він це зробить, перетне державний кордон України з боку Білорусі, нехай посилює охорону Мінської АЕС та білоруських ТЕС.

Якщо вони думають, що українці сидітимуть як лише на своїй території і вестимуть війну, я думаю, що ми допоможемо нашим братам-друзям відновити конституційний лад та звільнити їх від ярма диктатора Лукашенка», — сказав Лапін.

Він попередив, що ця можлива війна не буде лише на території України.

«Вони яким чином наших працівників фільтруватимуть? Якщо у працівника з Тюменської області родичі загинуть під Хмельницьким від російської ракети, у Тюмені також може гахнути. Вони думають, що на території України зібралися “терпили” і “терпітимуть”. Дідька лисого вони вгадали і Лукашенко насамперед.

Населення Білорусі, якщо звідти забрати всіх, хто не задоволений режимом Лукашенка, то буде менше, ніж міста Києва. Я хочу сказати, що бравадні заяви цього недодиктатора, що вони Київ “за 2–3 дні…”, ми босі, голі у 2014 році навалювали одній з найбільших армій світу. Повірте мені, деморалізована Білорусь, вони будуть першими скидати і диктатора, і те ярмо, яке на них навалилося. А наше завдання їм допомогти», — підсумував нардеп.

Поділитись