Росія та Білорусь проведуть за рік понад 20 навчань, заявив Шойгу

Росія та Білорусь проведуть за рік понад 20 навчань, заявив Шойгу

Велике угруповання військ Збройних сил Білорусі буде перекинуто на територію Росії в рамках стратегічних навчань “Схід-2022”, попереду за рік понад 20 заходів, заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську.


“Те, що стосується наших навчань: у нас попереду цього року понад 20 заходів. І якщо на цих навчаннях (“Союзна рішучість-2022”) ми зі сходу перекидали війська сюди, до західних кордонів Співдружності, то вчення “Схід-2022″ , вони будуть на сході. І за вашим рішенням міністерство оборони, Збройні сили Білорусії братимуть участь у цих навчаннях – велике угруповання. Тепер вони мають на десять тисяч кілометрів перебратися туди”, – сказав Шойгу.

Він також наголосив на важливості та своєчасності створення спільних російсько-білоруських навчальних центрів. “Навчальні центри – ідея, яку було озвучено вами і підтримано нашим президентом, – ми її реалізували. Сьогодні спільний навчальний центр створено, я тут акцентую увагу, бо основна ідея була, щоб це був спільний центр. Щоб разом літали, разом охороняли повітряне простір”, – сказав Шойгу.

За його словами, головне завдання полягає в тому, щоб система протиповітряної оборони, яка створена в рамках Співдружності, “могла відпрацьовувати фактично щодня свої навички та показувати свою ефективність, зокрема й тим, кому це треба показувати”.

Поділитись