У Кремлі підтвердили зустріч Путіна та Лукашенка

У Кремлі підтвердили зустріч Путіна та Лукашенка

Білоруський лідер Олександр Лукашенко 14 лютого заявив, що незабаром планує зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.


«Сьогодні кричать: «Коли виведете [російські] війська [з Білорусі]?» Слухайте, це наша справа з Путіним. Ми найближчим часом зустрінемось і ухвалимо рішення, коли, в які терміни, за яким графіком виводити звідси Збройні сили Російської Федерації. Це наша справа», — наводить слова Лукашенка БелТА.

Військові навчання для перевірки сил реагування Союзної держави розпочалися 10 лютого. Маневри проходять на загальновійськових полігонах у Білорусі з метою якісного відпрацювання завдань «щодо припинення та відображення зовнішньої агресії під час ведення оборонної операції, а також протидії тероризму та захисту інтересів Союзної держави».

3 лютого білоруський лідер заявив, що однією з цілей спільних навчань Росії та Білорусі є необхідність зміцнення кордону з Україною. Він також уточнив, що Мінськ готовий створювати нові навчально-бойові центри з Москвою для освоєння нових зразків озброєнь. За словами Лукашенка, Білорусі «критично важливо їх освоїти та вміти користуватися».

12 лютого лідери обох країн провели телефонні переговори. У прес-службі Кремля розповіли, що були розглянуті деякі питання подальшого розвитку двосторонньої співпраці, а також ситуація навколо реакції США та НАТО на російські пропозиції щодо вироблення довгострокових міжнародно-правових гарантій безпеки Росії.

Поділитись