Фермери в Індії почали перекриття доріг, протестуючи проти законів про сільське господарство

Фермери в Індії почали перекриття доріг, протестуючи проти законів про сільське господарство

Фермери, які протестують в Індії проти нових законів про сільське господарство, оголосили в понеділок про блокування головних шосе в декількох регіонах країни, перш за все в національному столичному окрузі Делі (в який входить Нью-Делі).

Як повідомляє телеканал NDTV, акція “Бхарат бандх” ( “Замкни Індію”) почалася на світанку і завершиться о 16:00 за місцевим часом.

Організатором протесту виступає об’єднання фермерів “Саньюкт Кисан морчха” ( “Об’єднаний селянський фронт”), до якого входять понад 40 фермерських союзів. Представники протестуючих заявили, що дозволять проїзд тільки автомобілям екстрених служб.

Повідомляється, що до протестів фермерів можуть приєднатися інші профспілкові об’єднання. За інформацією телеканалів, фермери перекрили кілька шосе, що ведуть до столиці Нью-Делі.

Тисячі представників об’єднань фермерів і селян з кінця листопада 2020 року проводять акції протесту в околицях столичного округу Делі, вимагаючи скасувати нові закони про сільське господарство. Офіційно закони передбачають підвищення доходів фермерів шляхом надання їм можливості продавати свою продукцію на комерційному ринку в будь-якій точці країни. Але протестуючі вважають, що на ділі ці закони дають велику владу перекупникам, а також приведуть до скасування гарантованої мінімальної закупівельної ціни на сільгосппродукцію.

Кілька раундів переговорів з центральною владою поки ні до чого не привели: протестуючих цікавить лише повне скасування законів, в той час як уряд готовий обговорювати тільки поправки до них.

Поділитись