США можуть заборонити в’їзд в країну невакцинованим іноземцям

США можуть заборонити в’їзд в країну невакцинованим іноземцям

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє документ, який буде дозволяти в’їзд в країну тільки для повністю вакцинованих від COVID-19 іноземців.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційного представника Білого дому.

Відзначається, що в даний час американська влада не готові негайно скасувати обмеження через зростаючого числа випадків захворювання коронавірусом, в тому числі штамом «Дельта».

Створена система буде включати «поетапний підхід, який зобов’язує, за деякими винятками, які подорожують в США іноземних громадян пройти повну вакцинацію».

Відповідно до джерела Reuters, Білий дім також провів обговорення з авіакомпаніями та іншими сторонами про те, як він буде впроваджувати політику введення вакцини для іноземних відвідувачів.

Перші повідомлення про те, що адміністрація президента розглядає можливість вакцинації іноземних відвідувачів, з’явилися ще в липні.

Обмеження на поїздки в Штати були вперше накладені на Китай в січні 2020 роки для боротьби з поширенням COVID-19. З тих пір в список були додані інші країни – останній раз таким державою стала Індія.

Раніше, 30 липня, Байден закликав федеральних чиновників і губернаторів штатів перейти до більш суворого відношенню до вакцинації населення від COVID-19 і передав владі на місцях право приймати рішення про обов’язкові щеплення працівників ряду сфер.

В цей же день стало відомо, що підтримку обов’язкової вакцинації висловило більшість (68%) зареєстрованих виборців в США.

Поділитись