Джо Байден назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна диктатором

Джо Байден назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна диктатором

Джо Байден назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна диктатором і заявив, що той був «дуже збентежений», коли китайська повітряна куля «збилася з курсу» і опинилася над США у лютому.

Про це повідомляє Reuters.

Президент США дав свій коментар у Каліфорнії під час збору коштів на передвиборну кампанію через день після того, як держсекретар Ентоні Блінкен зустрівся з Сі у Китаї, де обговорювалося послаблення напруженості між двома країнами.

«Причина, чому Сі Цзіньпін дуже засмутився, коли ми збили ту повітряну кулю з двома вагонами, наповненими шпигунським обладнанням, полягала в тому, що він не знав, що вона там перебувала. Це дуже незручна ситуація для диктаторів, коли вони не знають, що трапилося. Той аеростат не повинен був знаходитися там, де був. Він збився з курсу», — сказав Байден.

Лише у понеділок президент США заявив, що відносини між двома країнами «на правильному шляху» і зазначив, що під час поїздки Ентоні Блінкена до КНР «було досягнуто прогресу». Крім того, Байден висловив бажання особисто зустрітися із Сі Цзіньпінем у найближчі місяці.

Поділитись