Байден зустрінеться з Сі Цзіньпіном для відновлення відносин

Байден зустрінеться з Сі Цзіньпіном для відновлення відносин

За словами радника з національної безпеки Білого дому Джейка Саллівана, президент Джо Байден «у якийсь момент» зустрінеться з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, оскільки дві країни працюють над відновленням нормальних відносин на тлі надзвичайно бурхливого та напруженого року у відносинах.

«Я сподіваюся, що незабаром ми побачимо, як американські чиновники на вищому рівні співпрацюватимуть зі своїми китайськими колегами протягом найближчих місяців, щоб продовжити цю роботу. І тоді, в якийсь момент, ми побачимо, як президент Байден і президент Сі повернуться разом», — сказав Салліван Фаріду Закарії з CNN в інтерв’ю «GPS», яке вийшло в ефір у неділю.

«Немає нічого суперечливого, з одного боку, в енергійній конкуренції у важливих сферах економіки та технологій, а також у забезпеченні того, щоб ця конкуренція не переросла в конфлікт чи конфронтацію. Це тверде переконання президента Байдена», – додав Салліван.

Зауваження Саллівана прозвучали на тлі того, що відносини між двома найбільшими економіками світу залишаються напруженими.

Поділитись