ЗМІ: Путін і Сі Цзіньпін на G20 продемонструють непокору світу

ЗМІ: Путін і Сі Цзіньпін на G20 продемонструють непокору світу

Глави Росії та КНР Володимир Путін та Сі Цзіньпін у разі їхньої участі у саміті «Великої двадцятки» на індонезійському острові Балі можуть продемонструвати непокору панування Заходу та підтвердити свою міжнародну значимість, повідомляє South China Morning Post з посиланням на аналітиків.


За даними видання, напруженість між двома державами та західними країнами може затьмарити зустріч G20 і матиме наслідки для інших держав, незалежно від їхньої позиції з таких питань, як конфлікт навколо України чи напруженість у відносинах між Пекіном та Вашингтоном.

Як заявив засновник видання Oxford Political Review Браян Вонг, рішення Сі Цзіньпіна покликане відобразити позицію сили та відкритості для поглиблення та відновлення спілкування зі світом на рівні, що існував до епідемії коронавірусу. Якщо китайський лідер поїде на саміт до Індонезії, це стане його першою закордонною поїздкою з початку пандемії COVID-19. За цей час він одного разу виїжджав за межі материкового Китаю – на початку липня він відвідав Гонконг.

Вонг зазначає, що рішення Путіна приїхати на саміт «Великої двадцятки» має ще більш символічний характер. За його словами, це спроба з боку «обложеної» Росії показати, що вона, як і раніше, відіграє ключову роль і робить ставку на міжнародний порядок.

Експерт із міжнародних відносин Китайського океанологічного університету Пан Чжун’їн заявив, що Захід вимагав від Індонезії не запрошувати РФ на саміт, проте Джакарта не зламалася, що відкриває нові можливості для Москви.

Поділитись