WSJ: США планують дати назву своєї місії з допомоги Україні

WSJ: США планують дати назву своєї місії з допомоги Україні

Вашингтон має намір найближчими тижнями дати назву своєї місії за допомогою України, а також призначити генерала, який її очолить.

Про це з посиланням на обізнані джерела пише The Wall Street Journal. За даними джерел видання, назва може бути дана за аналогією найменуванням місій в Іраку та Афганістані. І воно має серйозне бюрократичне значення, оскільки дасть можливість надати довгострокове цільове фінансування, а також нагороди військовим, які беруть участь у операції.

При цьому призначення як керівник генерала говорить про створення команди людей, відповідальних за координацію зусиль, а також «перехід до надання навчання та підтримки Україні протягом багатьох років».

Однак у Пентагоні відмовилися підтвердити інформацію джерел The Wall Street Journal. Прес-секретар американського військового відомства Патрік Райдер у ході брифінгу зазначив, що поки що нічого не може сказати про те, чи буде дано офіційну назву місії в Україні.

“Я не можу це підтвердити. Мені нічого не відомо про якісь плани організації іменної операції на підтримку допомоги Україні у сфері безпеки», – наголосив Райдер.

При цьому він пообіцяв журналістам надати всю необхідну інформацію, якщо ситуація зміниться.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги у розмірі майже трьох мільярдів доларів. За словами американського лідера, це допоможе Києву «придбати системи протиповітряної оборони та захисту від безпілотників, артилерійські комплекси, боєприпаси та радари».

Поділитись