По базі США вдарили ракетами у відповідь на напад на військову базу в Сирії

По базі США вдарили ракетами у відповідь на напад на військову базу в Сирії

Американська військова база зазнала ударів іранськими ракетами.

Атака на військовий об’єкт США стала відповіддю на недавні удари американських винищувачів по іранській військовій базі у сирійській провінції Дейр-ез-Зор. За даними, що є до поточної години, всього по американському військовому об’єкту було випущено не менше чотирьох ракет, проте інформацію про руйнування і постраждалих до цього моменту не було прокоментовано.

Зараз відомо про те, що ракети по американській військовій базі наносилися з провінції Дейр-ез-Зор, ймовірно, з невеликої відстані при безпосередньому коригуванні з боку членів проіранських угруповань. Повідомляється, що всі чотири ракети впали в безпосередній близькості від місця розташування американських військ, однак відомостей про постраждалих і руйнування на даний момент немає.

За попередніми даними, для обстрілів американської військової бази було використано саморобну пускову установку, проте, при цьому, випускалися реактивні снаряди, що виробляються Іраном, хоча відповідальність за напад, на себе поки що не взяло жодне з угруповань.

Фахівці відзначають, що через ескалацію, що посилюється, між іранськими угрупованнями і США, ймовірність виникнення серйозного конфлікту в регіоні тільки зростає.

Поділитись